Michael Pröbsting

Texter av den österrikiske socialisten Michael Pröbsting

Rysk imperialism och dess monopol. Tar en närmare titt på dagens Ryssland, särskilt de ekonomiska förhållandena, men även dess politiska och militära karaktärsdrag.

”Imperie-ism” vs en marxistisk analys av imperialismen.  Debatt om stormaktsrivalitet, rysk imperialism och kriget i Ukraina.

Är USA:s bistånd till Ukraina verkligen utan motstycke? Nya uppgifter tar död på myten att stödet till Ukraina "saknar motstycke".

Skona syndabocken … och Trotskij! Delar av vänstern har haft svårt att avgöra vilket ben man ska stå på när det gäller kriget i Ukraina. "International Marxist Tendency", med huvudsäte i London, är ett sorgligt exempel på detta.

USA-imperialismen går mot slutet. Kommenterar en intervju med en desillusionerad amerikansk utrikespolitisk expert, som är pessimistisk när det gäller USA:s framtid. Krigen i Ukraina och Gaza ingår i den bilden.

Solidaritet med Palestina och dubbla budskap. Artikelförfattaren argumenterar för att regeringarna i Mellanöstern borde stödja palestinierna genom att bojkotta Israel.Huvudmeny